Voedselbankactie 2023/2024

Ook dit jaar organiseert de Diaconie, ondersteund door een landelijke actie van de PKN, een inzameling voor de voedselbank.

De voedselbank ontvangt via de supermarkten steeds vaker verse groenten, fruit en diepgevroren vlees. Dat betekent ook dat ze een “ideaal lijstje” moesten samenstellen met lang houdbare artikelen om evenwicht in de pakketten te behouden. Dit zijn de basis producten die ze op voorraad kunnen houden en die voor onze klanten ook ideaal zijn om in huis te hebben.

Samen met de Voedselbank heeft Kerk in Actie een doos laten maken die door alle kerken en voedselbanken gebruikt kan worden. Een voedselbank met een overschot kan zo makkelijk producten delen met een andere. Door het lijstje op de doos is bij de voedselbank bekend wat erin zit. Het lijstje met producten is samengesteld op basis van de behoefte aan producten bij het grootste deel van de voedselbanken

Wat betekend dit voor U?

– U ontvangt bij de uitgang van de Kerk een flyer met daarop het boodschappen lijstje. Ook kunt u als u dat wilt een speciale pakketdoos krijgen om uw boodschappen in te verzamelen.

– Op Zondag 7 en zondag 14 januari kunt u de artikelen en/of pakketdozen inleveren in de hal van de kerk.

– De Voedselbank zorgt ervoor dat deze dozen terechtkomen waar de nood het hoogst is

Doet u ook mee?