Terugblik kamp 2017

wat was het weer leuk! En wat hadden we een lekker weertje!

Vrijdag begon ons kamp toen alle kinderen arriveerden. Er werden kamerindelingen gemaakt en bedden opgemaakt, en ouders werden na koffie & cake uitgezwaaid. Na het avondeten hebben we eerst een spelletje gedaan om elkaar (beter) te leren kennen. Na het douanespel met ballonnen werd het kampvuur aangestoken. Toen rond 1:30 uur de laatste clandestiene trampolinespringers naar bed werden gewezen, bleef het redelijk stil…

De start van de zaterdag was divers; sommigen wilden uitslapen, anderen lagen om 8 uur al in het water. Na het gezamenlijke ontbijt met eieren en spek, gebakken door Jaap en Arie, werd het een CHAOS(-spel). Er kwam van alles aan te pas; van slaapzakken en bezemstelen tot de sokken van Niels. Er werd zelfs een vis(je) gevangen. Tussen de middag hebben we onder de veranda geluncht met broodjes knakworst. ‘s Middags werd de groep in tweeën verdeeld voor de bijbelstudie. We dachten na over de gelijkenis van de huizen gebouwd op zand of rotsen en wat dat betekend voor ons leven. Het tweede deel van de middag stond in het teken van het water. We deden een estafette met surfplanken. Daarna hebben we tot het eten nog heerlijk gezwommen/gedreven/gespetterd op het water. We hebben genoten van het weer!

klik op de foto voor meer foto’s

De kinderen vielen hongerig aan op het barbecue-buffet, met als toetje een lekker ijsje. Daarna was het weer tijd om in beweging te komen, een paar potjes honk- en trefbal. Toen het bijna donker was, hebben we in het bos Levend Stratego gespeeld. En uiteraard werd ook deze dag afgesloten met een kampvuur en marshmallows. Tijdens het kampvuur ging de bal rond met Pickwick/theezakjesvragen, er kwamen nog een paar leuke onthullingen. De meesten van ons waren versleten van een dag actief bezig zijn en sliepen al snel. Al klaagden een paar kinderen de volgende ochtend dat ze niet konden slapen, omdat de leiding nog zo lang lag te kletsen…

Zondagochtend begon ook voor sommigen weer met een ochtendduik in het water.. lekker fris! Deze ochtend weer eieren met spek, nu gebakken door Elzine. Om 9:30 uur verzamelden we iedereen in de auto’s om naar de kerk in Serooskerke te gaan. De koster had de voorste twee banken voor ons gereserveerd. Ds van Belzen sprak over Jezus die zichzelf vergeleek met een wijnstok. Als wij met Jezus verbonden blijven zal hij ons leven blijven voeden.
Terug bij het kamphuis werd er flink gesmeerd met zonnebrand, wat gedronken en doken we het water weer in. Tussen de middag arriveerden de ouders weer. We aten met elkaar een kopje soep en een broodje hamburger en eindigden zo het kamp met elkaar.