Startdag 2018

Zaterdagmiddag kwam de regen gestaag naar beneden. Reden voor de organisatie van de startdag te zoeken naar een oplossing voor het middagprogramma dat buiten in het dorp op verschillende plaatsen uitgevoerd zou worden. Na rijp overleg werd besloten alle opdrachten naar de kerk te halen en is gekeken welke mogelijke opdrachten in de kerk en Hofpoort uitgevoerd konden worden. Ook zijn er een aantal opdrachten bij verzonnen.

De middag begon met een kort meditatief moment rond Psalm 138. We zongen met elkaar. Het was ontroerend om met enkele kinderen, zij kwamen spontaan naar voren om met gebaren, het lied “Een fontein vol van vreugde” mee te zingen.

Daarna gingen alle deelnemers naar de Hofpoort met elkaar gezellig koffiedrinken met koek en cake van Adrie. De koffie, cake en Adrie waren tijdens het meditatieve moment opgehaald bij Adrie. Er lagen allerlei gezelschapspellen, die spontaan met elkaar gespeeld werden. Ondertussen waren Lizette en Truus bezig om de opdrachten logistiek in te delen.
Rond drie uur konden de verschillende groepjes beginnen aan de opdrachten. Zo kon je sjoelen, een woordspel in de toren spelen. Opdrachten uitvoeren als: wie trekt de meeste sokken of kleding aan, wie is de mooiste mummie, maak een foto met spin, drie brildragers, met iets warms en zwemmend.
Er werden mooie woorden gemaakt bij het thema kerk. Wat dacht u van “avondmaalstelzilverpoetsdoekje”.
Marco gaf een rondleiding door de kerk. Daar konden 6 spinnen en sleutels gezocht worden. Er was een boekje met een ontdekkingstocht door de kerk. Er werden mooie draken en het kerstverhaal getekend.

Er werd een gezamenlijk kunstwerk gemaakt met handafdrukken, passend bij het thema “met hart en ziel”.
Op de foto’s ziet u het plezier dat we hadden met oud en jong. De jongeren en enkele kinderen hebben de fotoprijs gewonnen. Zij waren de kanjers met de meest originele en creatieve foto’s.
Rond half zes kwamen de avondgasten binnen. De koks André, Jaap, Mineke, Henny, Debora, Adrie en Dima hadden een heerlijke maaltijd klaargemaakt. Er was een rijkdom aan heerlijk eten. Met ruim 60 mensen hebben we genoten van het eten. Ondertussen konden we genieten van gemaakte foto’s, door Edwin in een presentatie gezet en de gesprekken met elkaar. Rond negen uur was de avond voorbij.

Daarna ging de schoonmaak- en opruimploeg o.l.v. Tonja aan de slag.
We kijken terug een mooie startdag met dank aan Onze Vader.

Klik hier voor een verslag van de Startdienst op zondag 23 september.